In de eerste lockdown was Annet Pluister van Diëtistenpraktijk Annet Pluister in Amsterdam nog wat zoekende: Hoe ging ze haar werkzaamheden onder deze nieuwe omstandigheden vormgeven? Op de tweede lockdown was ze optimaal voorbereid, mede dankzij beeldbellen met WeSeeDo.
“Tijdens de eerste lockdown had ik helemaal geen spreekuren meer op locatie en ben ik overgegaan op telefonische afspraken. Maar ik miste het contact. Soms deed ik een consult via WhatsApp-videobellen. Maar dat is niet beveiligd, dus daar voelde ik me niet goed bij. Ik bleef er een ontevreden gevoel over houden tot de tweede lockdown afgelopen najaar. Ik heb een partner met een kwetsbare gezondheid en wilde graag weer overgaan op thuiswerken. Via Evry kwam ik bij WeSeeDo uit.
Zonder downloads
Eerst zat ik nog een beetje met de extra kosten. Tot ik mij realiseerde dat ik voor een spreekuur in Amsterdam-Zuid ook al gauw 28 euro parkeerkosten betaal. Die parkeerkosten had ik nu niet meer. Het ideale van WeSeeDo is dat cliënten niets hoeven te downloaden. Het doet wat het moet doen en je gesprekken zijn beschermd. Ik vind het daarnaast supermakkelijk dat ik via Evry beeldbelafspraken kan inplannen.
Ik werk nu veel effectiever, ook omdat veel reistijd wegvalt. En het is mooi dat je als diëtist gelijk kunt meekijken in keukenkastjes en in iemands leefomgeving.
Gebruiksvriendelijk
Zo’n 60 procent van mijn gesprekken gaat nu via beeldbellen. De andere gesprekken gaan telefonisch en een paar op locatie. Ik zie dat het grootste deel van mijn cliënten achter deze werkwijze staat. Natuurlijk zijn er mensen die beeldbellen nog wat spannend vinden, bijvoorbeeld omdat ze digitaal minder vaardig zijn. Daarom is het fijn dat er aan WeSeeDo niet zoveel toeters en bellen zitten. Het is gebruiksvriendelijk en werkt op ieder apparaat
Effectiever en flexibeler
Ik werk nu veel effectiever, ook omdat veel reistijd wegvalt. En het is mooi dat je als diëtist gelijk kunt meekijken in keukenkastjes en in iemands leefomgeving. Ik hielp laatst een meisje dat last had van haar darmen. We spraken over vezels. Toen ik vroeg wat voor brood ze at en welke boter ze gebruikte, kon ze me dat meteen laten zien. Beeldbellen maakt je ook flexibeler. Dat is een groot voordeel. Daarom denk ik dat het ook na corona blijft. Ik werk bijvoorbeeld op meerdere locaties. Als je dan de tijd wel hebt, maar niet in de buurt bent, kun je toch een consult doen.”